آتش به جان مراتع و جنگلها
: همه ی ما باید در حفظ منابع جنگلی با هم متحدد باشیم جنگلها ریه تنفسی زمین هستند که اینگونه میسوزند
در این راستا باید از رهاسازی مواد شیشهای (نظیر انواع بطری شیشهای و پلاستیکی)، خرده شیشه و اشیا مشابه در داخل جنگلها و مراتع خودداری کرد، زیرا این اشیا همانند عدسی ذره بین عمل کرده و موجب اشتعال علوفه خشک و مواد قابل اشتعال کف جنگلها و مراتع شده و کانون آتش در مناطق است.
وی افزود: در صورت استفاده از منقل و اجاق زغالی و چوبی، خاکسترهای اضافی به محیط تخلیه نشود، چون موجب آتش سوزی علوفه و مواد قابل اشتعال کف جنگلها خواهد شد.
وی خطاب به شهروندان، ادامه داد: به هیچ عنوان در داخل جنگلها و مراتع آتش روشن نکنید و در مواقع ضروری از سطوح بدون پوشش گیاهی استفاده نکرده و اجاق را با سنگ محصور کنید.
عباس نژاد با بیان اینکه حدود ۱۸۰ هزار هکتار جنگل در استان وجود دارد، گفت: شهروندان باید پس از اتمام استفاده از آتش، از خاموش بودن آن اطمینان داشته و هیچ گاه خاکسترهای اجاق بدون اطمینان از خاموش شدن کامل (به وسیله آب یا مدفون کردن با خاک) رها نشود، ضمن اینکه از انداختن ته سیگار یا چوب کبریت استفاده شده در طبیعت و مکانهای مستعد آتش سوزی نیز خودداری شود.
وی با تاکید بر لزوم حفظ طبیعت و مراتع آذربایجان شرقی، ادامه داد: سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در مزارع و آتش زدن آن به عنوان منبع روشنایی در جنگلها و مراتع به ویژه در هنگام پیادهروی شبانه بسیار خطرناک بوده و عامل آتش سوزی است.
وی یادآوری کرد: از بازی کودکان با آتش به ویژه در مناطق جنگلی و مرتعی و از حرکات نمایشی و تفریحی به وسیله آتش در مناطق جنگلی و مرتعی و همچنین از تیراندازی هوایی یا با هدف مشخص در مناطق جنگلی و مرتعی باید خودداری کرد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: هنگامی که موتور خودرو داغ است (پس از طی مسافتهای طولانی) از توقف در مناطق مستعد آتش سوزی باید پرهیز کرد و پس از اطمینان از خنک شدن موتور اتومبیل، در محلی عاری از پوشش گیاهی آن را به محل کمپ خود انتقال داد.
وی یادآور شد: هم استانیهای عزیز باید در هنگام مشاهده آتش سوزی مراتب را با شمارههای ۳۳۳۴۳۵۱۳-۰۴۱ به این اداره کل اطلاع دهند.