تجمع اعتراضی بلوبندی ها به عملیات معدنی/طبیعت خرقان در خطر است؟


تجمع اعتراضی بلوبندی ها به عملیات معدنی/طبیعت خرقان در خطر است؟

ایسنا/مرکزی در پی واگذاری اراضی روستای بلوبند از توابع بخش خرقان شهرستان زرندیه جهت انجام عملیات اکتشاف و استخراج معدن باریت، جمعی از اهالی و مالکین اراضی این روستا نسبت به این اقدام ابراز نگرانی کرده و با برگزاری تجمعات اعتراض آمیز عنوان می‌کنند که در صورت اکتشافات معدنی، محیط زیست این روستا تهدید می‌شود. 

در همین رابطه رئیس شورای اسلامی روستای بلوبند در گفت‌وگو با ایسنا، به تشریح جزئیات و دلایل تجمع اعتراض مردم این روستا پرداخت و اظهار کرد: جمعی از مالکین و ساکن روستای بلوبند واقع در بخش خرقان شهرستان زرندیه به نمایندگی از اهالی روستا اعتراض و مخالفت خود را به واگذاری اراضی این روستا جهت انجام عملیات اکتشاف و استخراج معدن باریت اعلام کردند. آنها معتقدند که اینکار موجب آسیب جدی به محیط زیست بکر منطقه شده و گرد و غبار و آلودگی‌های صوتی بسیار ناشی از انفجارات و تردد ماشین آلات سنگین، موجب تخریب مراتع و دیمزارها و آسیب به زیستگاه حیوانات و وحوش منطقه خواهد شد.

اصغر فرخی با اشاره به برگزاری دو تجمع اعتراضی از سوی اهالی این روستا در طول یک هفته اخیر اظهار کرد: روز اول خرداد فردی با خودروهای سنگین به مراتع و کشتزارهای روستای بلوبند وارد شده که موجب بروز تجمعات اعتراض آمیز از سوی اهالی روستا شد.

او با اشاره به صدور مجوز از سوی اداره صمت استان گفت: برای اکتشاف در معادن، صرف دریافت مجوز بهره‌برداری از معدن کافی نیست، بلکه باید مجوز تامین زیرساخت هایی نظیر راه دسترسی از مراجع ذیصلاح نظیر منابع طبیعی و جهاد کشاورزی اخذ شود که این فرد بدون دریافت این مجوز اقدام به ایجاد راه دسترسی از اراضی و مراتع کرده است.

وی با اشاره به اینکه این فرد که سابقه کار معدن ندارد و برابر بررسی صورت گرفته سرمایه آنچنانی هم ندارد و سوال اینچاست که چگونه این معدن به او واگذار شده است، افزود: ماشین آلات فردی که با مجوز اداره صمت قرار است اکتشاف انجام دهد برای دسترسی به معدن باریت باید از داخل روستا تردد کرد و سنگ‌فرش هایی که طی پنج سال گذشته با اعتبارات بنیاد مسکن و دهیاری و مشارکت مردم بالغ بر یک میلیارد هزینه شده نابود خواهد شد.

فرخی مسبر دیگر تردد را اراضی کشاورزی و مراتع بیان کرد و افزود:تردد خارج از روستا نیز موجب از بین رفتن طبیعت و گندمزار اهالی با ایجاد راه دسترسی به طول دو کیلومتر خواهد شد. متاسفانه اداره کل صمت استان مرکزی بدون هماهنگی و اطلاع مسئولین شهرستان اقدام به صدور مجوز کرده و اداره منابع طبیعی و جهاد کشاورزی هم علیرغم اینکه این اقدام باعث از بین رفتن مراتع و کشتزارهای سه مزرعه مجاور معدن می‌شود بی تفاوت هستند.

وی با تاکید بر اینکه از مسئولان درخواست داریم در اسرع وقت نسبت به توقف این فعالیت معدنی اقدام کنند، تصریح کرد: انتظار می‌رود مسئولان نسبت به عملی شدن خواسته اهالی پیگیری لازم را بعمل آورند. مجاورت این معدن با کشتزارها و مزارع اهالی روستا، مشکلات جدی را در پی خواهد داشت. بدیهی است که اهالی و مالکین تا رسیدن به حق قانونی خود از کلیه روش‌های قانونی پیگیر خواسته خود خواهند بود

پست‌های پرطرفدار